Hypotheken

Bij BXL Adviesgroep kunt u terecht voor uw vragen omtrent hypotheken. Wij kunnen adviseren en bemiddelen bij de wijziging van een bestaande hypotheek of de aanvraag van een nieuwe hypotheek. Met vele banken en verzekeraars hebben wij contacten.

De laatste jaren zijn er veel veranderingen doorgevoerd op hypotheekgebied. De adviseurs van ons kantoor zijn Erkend Financieel Adviseur. Hierdoor kunnen wij op een breed vlak financieel advies geven. Onder andere door jaarlijks verplichte opleidingen blijft onze kennis up-to-date. Dit zorgt voor een kwalitatief goed advies.

Vooral per 1 januari 2013 hebben er een aantal belangrijke wijzigingen plaatsgevonden. Als u na deze datum voor het eerst een woning koopt en een hypotheek afsluit, dan moet de hypotheek verplicht lineair of annuïtair worden afgelost. Dit geldt als u de rente fiscaal wilt aftrekken.

Als u al een woning en hypotheek had vóór 1 januari 2013, dan blijft de hypotheek ongewijzigd doorlopen. Bij wijziging van uw bestaande hypotheek of de aanvraag van een nieuwe hypotheek voor de aankoop van een andere woning, dan kan het zijn dat er wel nieuwe hypotheekregels van toepassing zijn.

Er zijn diverse hypotheekvormen. De belangrijkste hypotheekvormen zijn:

Voor een snelle afhandeling van een hypotheekaanvraag hebben wij een aantal tips.

Wij helpen u graag om de juiste keuzes te maken. Er kan vrijblijvend een gesprek met één van onze adviseurs worden ingepland. Uw plannen/wensen kunnen dan worden besproken. Het eerste gesprek is sowieso kosteloos.