Tips voor een snelle afhandeling van een hypotheekaanvraag

Op het moment van de aankoop van een woning, wil een koper soms snel een hypotheek regelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de koper en verkoper afspreken dat de woning op korte termijn wordt overdragen. Hieronder staan een aantal tips voor een snelle afhandeling.

Neem vooraf contact met ons op
Sommige mensen gaan eerst op zoek naar een woning en kijken daarna pas naar de mogelijkheden voor een hypotheek. Handiger is om eerst met ons te kijken hoeveel u ongeveer kunt lenen. Wij kunnen met u doornemen welke stukken er nodig zijn voor een hypotheekaanvraag.

Werkgeversverklaring
Als u in loondienst bent, dan wil een hypotheekverstrekker een werkgeversverklaring ontvangen. Daarop staat informatie over uw contract en uw inkomen. Vraag tijdig een werkgeversverklaring aan op uw werk. Op onze website staat bij Formulieren een blanco werkgeversverklaring. Deze werkgeversverklaring kan door uw werkgever worden gebruikt.

Jaarcijfers
Als u zelfstandige bent, dan wil een hypotheekverstrekker inzicht hebben in uw jaarcijfers. Zorg ervoor dat uw cijfers over de afgelopen jaren zo spoedig mogelijk gereed zijn.

Overlijdensrisicoverzekering
Bij het regelen van een hypotheek gaat er soms veel tijd zitten in het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering. Dit is zeker het geval als de verzekeraar aanvullende vragen heeft over uw medische verleden. Het advies is om tijdig te beginnen met het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering.

Krediet/schuld
Een bestaand krediet/schuld heeft veel invloed op hetgeen u aan hypotheek kunt krijgen. Hierbij kunt u denken aan een doorlopend krediet, studieschuld, credit card, roodstand op een rekening en private lease. U kunt van tevoren een overzicht van uw kredietverleden opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).